Eropuit!

Nationale Plantenbeurs Hombeek

Wat ooit begon als een initiatief van de plaatselijke Sint-Maartenschool, is uitgegroeid tot de grootste plantenbeurs van ons land.

22 Jaar geleden werd de omsloten kloostermuur afgebroken en de achterliggende tuin door ouders, leerkrachten en leerlingen omgetoverd tot een gezellig miniparkje. De overschot van het plantgoed werd verkocht aan ouders en sympathisanten. Het idee om een plantenbeurs te organiseren was geboren!

En nu... zondag 29 april van 10 tot 17 uur vindt de 22e editie plaats en wordt de dorpskern van Hombeek bij Mechelen weer omgetoverd tot een ontmoetingsplaats voor éénieder met groene vingers.

Tweehonderd standhouders uit binnen- en buitenland bieden een enorme diversiteit aan planten aan en staan garant voor een ganse dag tuinplezier. Op deze gerenommeerde beurs worden jaarlijks tientallen nieuwigheden aan het grote publiek voorgesteld door kwekers en liefhebbers.

Dit jaar staat in het teken van de onbekende vruchtbomen. Bovendien maken de democratische prijzen deze beurs extra aantrekkelijk.

Inkom
De inkom bedraagt slechts € 3 en parkeren is gratis. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis binnen. Omwille van het enorme aanbod zijn ook de prijzen van de aangeboden planten uitzonderlijk laag. Uitkijken en vergelijken blijft natuurlijk ook hier de boodschap.

Op deze gemoedelijke tuinbeurs die het voorjaarsgevoel nog versterkt, wordt ook uitvoerig aan de innerlijke mens gedacht. In de tenten en op de gezellige buitenterrasjes kan je genieten van een overheerlijke kop koffie, een wijntje of een streekeigen Duvel om je te wapenen tegen al dat tuingeweld.

Het zakdoekgrote Hombeek maakt zich nu reeds klaar om de duizenden enthousiaste tuinliefhebbers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Wegbeschrijving
E19 : afrit Mechelen – Zuid (technopolis). GPS: Kruisbaan, 2800 Mechelen. Om parkeerproblemen te vermijden, worden de fabrieksparkings van Mechelen – Zuid opengesteld (met dank aan: P&G, Dupont, Huyghebaert, KBC en ODTH).

Pendeldienst
Er is een gratis pendeldienst voorzien die voortdurend bezoekers van en naar de parkings brengt.


Datum en locatie

Datum: 29-04-2012 t/m 29-04-2012
Locatie: Hombeek - Dorp, Hombeek-Mechelen
Website: http://www.groenbeurs.be


Meer informatie

Meer informatie over deze activiteit vindt u op opentuinagenda:


Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor dinsdag 17 juli 2018

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten