Bloementoastjes

een zomerse snack

BloementoastjesVera Greutink

Toastjes met eetbare bloemen zien er vrolijk zomers uit, zijn makkelijk te maken en zullen gegarandeerd veel reacties opleveren als je ze op een feestje serveert. Gebruik uiteraard alleen onbespoten bloemen waarvan je zeker weet dat ze eetbaar zijn.


Bloementoastjes

Benodigdheden
1 pakje (180 g) verse roomkaas
Zout
Een klein bosje verse bieslook, fijngehakt
1 pakje Melba toast
Eetbare bloemen (komkommerkruid, Oost-Indische kers, goudsbloem, driekleurig viooltje)
Enkele blaadjes van verse kruiden (dille, kruidvenkel, blaadjes Oost-Indische kers, kervel)

Bereiding
Roer in een kom de roomkaas glad. Voeg naar smaak een beetje zout en de gehakte bieslook toe en meng alles goed door elkaar.

Besmeer de toastjes met een dun laagje kruidenroomkaas en garneer ze met de bloemen en kruidenblaadjes.

Je kunt de kruidenkwark een dag van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren, maar wacht met het smeren tot kort voor het serveren, want anders worden de toastjes zacht door het vocht van de roomkaas.


Tips

Verse bloemen zijn kwetsbaar en kunnen het beste pas vlak voor het gebruik geplukt worden. Wil je ze pas op een later moment verwerken, knip ze dan wat langer af, doe ze in een vaasje en bewaar ze op een koele plek. Je kunt geplukte bloemen (zonder steeltje) ook in de koelkast bewaren, tussen lagen vochtig keukenpapier.

Wil je meer informatie over eetbare bloemen, lees dan Shera’s artikel over eetbare bloemen.


Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor donderdag 21 september 2017

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten