Boerenkoolsalade

een heerlijk alternatief voor stamppot

BoerenkoolsaladeVera Greutink

Boerenkool wordt in Nederland meestal in een stamppot verwerkt en ook al is dit natuurlijk heerlijk winterkost, helaas gaan door het lange kookproces veel waardevolle vitamines verloren. Probeer dan eens boerenkool rauw in een salade met plakjes appel, blokjes kaas en geroosterde hazelnoten. De dressing met vers sinaasappelsap maakt het geheel af.


Boerenkoolsalade met appels en hazelnoten

Benodigdheden
Een klein bosje boerenkool, ongeveer 170 g na het verwijderen van de ribben
50 g hazelnoten
1 sappige appel
80 g belegen kaas, of komijnekaas

Dressing
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
60 ml versgeperste sinaasappelsap
1 theelepel Dijon mosterd
1 theelepel honing
Zout, peper

Bereiding
Maak eerst de dressing door in een kommetje alle ingrediënten goed te mengen. Breng op smaak met wat zout en peper.

Rooster de hazelnoten regelmatig roeren in een droge bakpan, totdat ze wat donkerder worden en heerlijk gaan ruiken

Rits de boerenkool van de ribben af en scheur de bladeren in hapklare stukken. Snij de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakjes. Snij de kaas in blokjes van ongeveer 1 cm.

Doe de boerenkool in een grote kom en gebruik je handen om de bladeren te ’masseren’ - hierdoor wordt de kool zachter. Voeg appelplakjes en dressing toe en meng alles goed. Strooi de kaasblokjes en geroosterde hazelnoten er bovenop.


Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor woensdag 24 mei 2017

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten