Chocolade-perencake

een heerlijke herfstcake

Peren-chocoladecakeVera Greutink

Peren en chocolade doen het altijd goed samen, zo ook in deze mooie en makkelijk te maken herfstcake. Ik gebruik meestal ‘Conference’ peren, maar je kunt ook een andere variëteit gebruiken, zolang de peren rijp maar stevig zijn.


Chocolade perencake

Benodigdheden
90 g volkoren speltmeel (of volkoren tarwemeel)
125 g tarwebloem
30 g cacaopoeder
snufje zout
1 eetlepel bakpoeder
125 ml volle yoghurt
125 ml milde olijfolie
125 ml honing
2 eieren
1 theelepel vanille-extract
3 rijpe maar stevige peren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met olie en leg rondgeknipt bakpapier op de bodem van de vorm.

Meng in een kom beide soorten meel, cacaopoeder, zout, en bakpoeder. In een andere kom roer je alle vloeibare ingrediënten (yoghurt, olijfolie, honing, eieren en vanille-extract) door elkaar. Schil de peren, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Snij elke helft in vier parten.

Giet de vloeibare ingrediënten bij het meel en meng alles goed. Giet het beslag in de bakvorm en verdeel de peren er mooi overheen. Bak de cake in ongeveer 35 tot 40 minuten gaar (tot een satéprikker er schoon uitkomt). Laat wat afkoelen voor je hem aansnijdt.

De cake blijft op kamertemperatuur tot drie dagen goed.


Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor donderdag 29 juni 2017

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten