Kersencake

een luchtige cake met seizoensfruit

KersencakeVera Greutink

Kersen zijn een van de eerste inheemse vruchten die vroeg in de zomer rijpen. Nadat je je je buik vol verse kersen hebt gegeten, wordt het tijd om er in de keuken mee aan de slag te gaan. Deze luchtige cake is een snelle en makkelijke manier om kersen in een heerlijk dessert te veranderen.


Kersencake

Benodigdheden
3 eieren
200 g suiker
1 theelepel vanille-extract
250 ml slagroom
275 g tarwebloem
1 eetlepel bakpoeder
500 g kersen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Ontpit desgewenst de kersen – dit is niet nodig, maar misschien wel veiliger, vooral als kleine kinderen mee-eten.

Beboter een ovenschaal van 20 x 30 cm en bestuif deze met meel (of gebruik een springvorm van 26 cm diameter).

Klop in een grote kom de eieren los met een garde. Voeg suiker en vanille-extract toe en meng alles goed. Zeef de bloem met het bakpoeder in een kleine kom. Voeg afwisselend wat bloem en slagroom aan het beslag toe, totdat alles op is. Klop alles tot een glad beslag en giet het in de vorm. Verdeel de kersen over het beslag.

Bak ongeveer 40 minuten, totdat de bovenkant goudbruin wordt en een satéprikker schoon uit de cake komt als je erin prikt. Laat afkoelen en bestuif desgewenst met poedersuiker.


Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor vrijdag 28 juli 2017

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten