Pompoensoep

met kerrie en gember

PompoensoepVera Greutink

Zoals ik al in mijn artikel over het afgelopen moestuinseizoen heb geklaagd, de pompoenoogst was dit jaar droevig. Des te beter denken we daarom na over hoe we die paar pompoenen uit de moestuin gaan gebruiken. En het recept dat zeker aan de beurt komt is dit, al sinds jaren onze favoriete pompoensoep.

Deze geurende gekruide soep is geliefd in het hele gezin (het is de enige manier waarop mijn zoon pompoen überhaupt wil eten) en het is ook altijd de vegetarische optie op ons kerstmenu.

Ik heb de soep een keertje op school gemaakt met de kinderen uit de klas van mijn dochter, waarna meerdere moeders om het recept hebben gevraagd, blij met een gerecht waarin veel groente zit en de kroost het zonder tegenzin opsmikkelt.

De lijst van ingrediënten is lang, maar de soep is niet moeilijk te maken.


Pompoensoep met kerrie en gember

Benodigdheden
2 uien, fijngehakt
4 eetlepels olijfolie
800 g pompoen, geschild en in stukjes gesneden
500 g aardappels, geschild en in blokjes
4 appels, geschild en in stukjes
2 eetlepels geraspte gemberwortel
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel pittige kerriepoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1,5 l groentebouillon
2 laurierbladeren
0,25 l slagroom
0,5 dl armagnac of cognac
Peper en zout

Bereiding
Fruit de uien in de olie. Voeg pompoen, aardappel, appels en kruiden toe en bak omscheppend 5 minuten. Voeg bouillon, zout, peper en laurier toe en laat de soep circa 30 minuten zachtjes koken. Laat iets afkoelen, verwijder de laurier en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom en armagnac vlak voor het serveren toe en verwarm de soep.


Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor woensdag 23 augustus 2017

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten