Tomatensalade

met basilicum en feta-dressing

TomatensaladeVera Greutink

Tomaten mogen dan wel het hele jaar in de winkel liggen, maar de bleke vruchten in de winter hebben weinig gemeen met de tomaten die in de zomerzon gerijpt zijn.

Het tomatenseizoen in de moestuin nadert het einde maar met de laatste tomaatjes kun je deze salade maken. Bijzonder leuk vooral als je vruchten van verschillende kleuren kunt combineren. De dressing van zoute feta en geurige basilicum complimenteert de smaakvolle tomaten.


Tomatensalade

met basilicum en feta dressing

Benodigdheden
750 g tomaten, een mix van kleine en grote soorten, zo mogelijk in verschillende kleuren
150 g feta kaas
4 – 6 eetlepels karnemelk
Een klein bosje basilicum (ongeveer 10 takjes)
Versgemalen peper
1 bosui, alleen het groene deel

Bereiding
Snijd de kleine tomaten door midden en snijd de grotere in dikke plakken. Leg ze mooi op een groot bord. Mix om de dressing te maken de feta met basilicum en vier eetlepels karnemelk. De dressing moet dik maar vloeibaar zijn, als het te dik is kun je nog wat karnemelk toevoegen. Breng op smaak met wat versgemalen peper.

Snij de bosui in dunne ringen.

Schenk net voor het serveren de saus over de tomaten en garneer met de ui.


Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor woensdag 24 mei 2017

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten