Zomervruchten Yoghurttaart

een lekker frisse traktatie

Zomervruchten YoghurttaartShera van den Wittenboer

Dit yoghurttaart-recept kun je gebruiken voor al het zomerfruit dat je (uit eigen tuin) kunt oogsten. Voor exotischere fruitsoorten als kiwi, ananas, perzik, vijgen en papaya is het recept niet zo geschikt, omdat deze vruchten enzymen bevatten die verhinderen dat de gelatine stijf wordt. Zomerfruit is nu ruim voorhanden. Heb je niet genoeg in eigen tuin, dan is er vast wel een zelfplukkwekerij in de buurt.

Recept Zomervruchten-Yoghurttaart

Ingrediënten

100 gram boter
200 gram Bastogne-koeken
75 gram bruine basterdsuiker
10 witte gelatine blaadjes
6 dl (roer)yoghurt
125 gram honing
Rasp en sap van 1 citroen
2 dl slagroom
350 gram zomerfruit
Scheutje bosvruchtenlimonade

Bereiding

Vet een springvorm in 24 cm dun in en bekleed hem met bakpapier. Verkruimel de koekjes fijn boven een kom. Smelt de boter kort in de magnetron, totdat ‘ie vloeibaar wordt en meng dit samen met de suiker door de koekkruimels. Schep het kruimelmengsel in de bakvorm en druk het gelijkmatig uit op de bodem van de vorm. Gebruik hiervoor de achterkant van een lepel.
Week 9 gelatineblaadjes in ruim koud water tot de blaadjes zacht zijn. Meng de yoghurt met de honing en de citroenrasp. Knijp de gelatine uit en los op in het citroensap door het 1 minuut te verwarmen in de magnetron. Laat het 2 minuten afkoelen. Roer een lepel yoghurt door de gelatine en klop daarna alle gelatine door het yoghurtmengsel. Klop de slagroom stijf en spatel hem luchtig door de yoghurt.

Pureer 75 gram van de bessen met een paar lepels van het yoghurtmengsel met de staafmixer, schep dit daarna door de rest van het yoghurtmengsel. Giet het geheel in de taartvorm. Schud de vorm zodat de bovenkant mooi glad wordt. Zet de taart 2 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer de bovenkant van de taart met de rest van het fruit. Week het laatste gelatineblaadje in water tot het zacht wordt. Breng ondertussen 1dl water aan de kook. Haal het water van het vuur, roer de uitgeknepen gelatine erdoor met een scheutje bosvruchtenlimonade. Schenk het gelatinemengsel over de vruchten en zet de taart nog 2 uur in de koelkast.

Snijd voor het serveren de zijkanten voorzichtig los met een scherp mes en verwijder de springvorm en het bakpapier.

Bereidingstijd: ca. 50 minuten + 4 uur koelen


Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor vrijdag 28 juli 2017

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten