Meteen lente voor bijna nop

een krans om zelf te maken

Instant voorjaarFrederike Krommendijk

Met deze krans is het meteen voorjaar en de kosten zijn minimaal. Hang ’m buiten op, dan blijven de blauwe druifjes wéken goed.Omdat ze er als laatste los op zijn gestoken, zijn ze ook nog prima te vervangen door andere bolgewasjes. Later kan de basis ook met de seizoenen mee worden aangevuld: straks met Pasen met eitjes en veertjes, in de zomer met zaadhoofdjes van Nigella (juffertje in het groen) bijvoorbeeld, of met rozenbottels en noten in de herfst en vetbolletjes en denne-appels in de winter.

Elk seizoen brengt z’n eigen low-budget ideeën mee om de krans weer een nieuw gezicht te geven. In mijn tuin maken de vogels er ook dankbaar gebruik van door er mos af te halen boor hun nestjes. Bekleed de krans dus niet te zuinigjes want dan kijk je zo op het kale stro. Ik gebruikte 2/3 kistje plaatmos op de grootste maat strokrans uit het tuincentrum.Werkwijze

Nodig: 1 strokrans, kistje plaatmos, binddraad, twijgen van berk, 1 bundeltje applewood uit het tuincentrum of mooie grillige takjes uit de tuin of de natuur, potjes blauwe druifjes, cocktailprikkers.

Haal de blauwe druifjes uit de pot, trek de bolletjes voorzichtig uit elkaar en spoel de aarde van de wortels. Hecht het binddraad aan de strokrans en bekleed ’m eerst zorgvuldig rondom met plaatmos. Wikkel dan nog een keer om de berkentwijgen erop vast te zetten.

Knip het deco-hout in korte stukjes en pak die met drie tegelijk bij elkaar en schuif ze onder het binddraad. Als dit niet wil, bundel dan de takjes met binddraad en zet ze vast met bv een pookdraad.

Steek de bolletjes zo op een prikkertje dat ze straks mooi met de vorm van de krans meelopen (niet rechtop dus). Verdeel de bolletjes met de prikkertjes mooi over de krans, dat kan in groepjes of solo.


Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor dinsdag 18 juni 2024

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten