Over wroeten

Wroeten was een online ’magazine’ over tuinieren en moestuinieren. Magazine is misschien een beetje een groot woord: Wroeten zat ergens tussen een blog en een papieren tijdschrift in.

De inhoud werd verzorgd door Vera Greutink en Shera van den Wittenboer. Beiden publiceerden regelmatig in diverse tuintijdschriften, waaronder Groei & Bloei, Bloemen & Planten, Tuinseizoen, De Tuin Op Tafel, Tuinieren, Buitenleven en Permaculture Magazine.Op Wroeten publiceerden we artikelen voor de tuinier die bereid is grenzen te verleggen en te experimenteren: van het verwijderen van onkruid met behulp van kartonnen platen tot het doelbewust plaatsen van zelfzaaiende of woekerende planten.


Nieuwe wegen

Ondertussen is er echter het één en ander veranderd. Terwijl ze schreef voor Wroeten en diverse tuinbladen, rondde Shera de studie ’Tuin- en Landschapsinrichting’ (Van Hall Larenstein) af. De fascinatie voor de geschiedenis en inrichting van het landschap resulteerde in een vervolgstudie ’Landschapsgeschiedenis’ aan de Rijksuniversiteit Groningen, die ze inmiddels ook heeft afgerond. Ze werkt nu als Adviseur Landschap voor het College van Rijksadviseurs in Den Haag.

Vera schrijft en blogt nog steeds over moestuinieren, en dan vooral over permacultuur, op haar blog Tuinsmakelijk en in het tijdschrift De Tuin Op Tafel, waarvan ze inmiddels hoofdredacteur is. Ook heeft ze inmiddels twee boeken gepubliceerd: Tuinsmakelijk en het Engelstalige Edible Paradise.

Door al deze ontwikkelingen is het voor ons helaas niet meer mogelijk om nog met enige regelmaat nieuwe artikelen voor Wroeten te schrijven. Dat betekent niet dat Wroeten ook echt helemaal stopt: de artikelen blijven voorlopig nog gewoon online!

Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor dinsdag 23 juli 2024

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten