Leesvoer

Tuinen van Nu

Tuinen van Nu

Jacqueline van der Kloet

Jacqueline van der Kloet ontwerpt tuinen als waren het decors voor een toneel - met de bloemen in de hoofdrol. Haar handelsmerk zijn de bijzondere plantencombinaties, waarvoor ze bloembollen, vaste planten en eenjarigen mengt.

Haar ontwerpen zijn afgestemd op de individuele eisen: de architectuur van een gebouw, het landschap, de wensen van de eigenaar. De harmonie die in haar ontwerpen ontstaat omdat kleur, vorm en structuur perfect op elkaar worden afgestemd. Toch komt het over alsof het bij toeval is ontstaan - en dat is de kunst van het ontwerp!

Het boek toont acht fraaie voorbeeldtuinen (o.a. Weesp, Naarden, Bant, Amsterdam, Venlo, Appeltern) en bevat overzichtelijke beplantingsschema’s.

Te bestellen bij bol voor € 29,95

De groene overmacht

De groene overmacht

Maarten ’t Hart

De groene overmacht is een soms aangrijpend, maar vaker hilarisch verslag van Maarten ’t Harts pogingen om eetbare gewassen te kweken op de zware zeeklei rondom zijn huis.

Aanvankelijk legde hij zich toe op de teelt van bijzondere groenten, maar later stelde hij zich bescheidener doelen: de teelt van gangbare groenten. Dit bleek, op de klei, al een loodzware opgave.

De hegemonie over elke vierkante meter grond diende hij voortdurend te betwisten met de onophoudelijk oprukkende brandnetels, vlieren, bramen en de alles overwoekerende haagwindes. De vogels stelen zijn bessen en verorberen zijn appels. De slakken decimeren zijn Chinese kolen en slaplanten, terwijl onder de grond de veenmollen de wortels van zijn jonge aanplant vernietigen. Hij delft derhalve voortdurend het onderspit, maar gaat desondanks blij- en manmoedig verder.

Te bestellen bij bol voor € 12,50

Wilde Venkel en Rabarber

Wilde Venkel en Rabarber

Caroline Zeevat & Ans Withagen

In 2007 verscheen Wilde Venkel & Rabarber voor het eerst. Dit is - na vier ongewijzigde herdrukken - een compleet herziene uitgave van dit bijzondere kookboek. De recepten inspireren om meteen aan de slag te gaan met allerlei verrassende combinaties.

Naast recepten bevat het boek ook tuiniertips voor het zaaien, werken en oogsten in de tuin, handig gerangschikt per maand. Bereid pure producten, van sla tot onkruid, van sperziebonen tot dahlia’s. Voor alle liefhebbers van lekker eten met een moestuin (of een goede groenteboer).

Te bestellen bij bol voor € 18,95

De Nieuwe Moestuin

De nieuwe moestuin

Peter Bauwens

Dé beste handleiding voor iedereen die wil eten en genieten uit eigen tuin!

Succesvol eten uit eigen tuin begint bij een degelijke basis in combinatie met de juiste planten - vooral planten die bijna zonder omkijken elk jaar een rijke en boeiende oogst geven. In dit unieke boek staan twaalf bijzondere ontwerpen voor kleine moestuintjes: van een border vol vaste groente tot aan een moestuin in pot of helemaal op kleur. De ontwerpen zijn prima met elkaar te combineren. Naast een heldere uitleg over de basis van tuinieren is er veel aandacht voor de beste planten en een rijke oogst; het hele jaar rond.

Dit zeer uitgebreide, aantrekkelijke en bijzonder eigentijdse boek is een bron van inspiratie voor elke beginnende en ervaren moestuinier.

Te bestellen bij bol voor € 24,99

Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor dinsdag 18 juni 2024

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten