Jam en gelei - 2

zelfgemaakt en met vrolijke etiketten

Nog even laten pruttelen en dan de suiker toevoegen zoals op de verpakking staat. Ik weeg het zelf niet en proef meestal of het zoet genoeg smaakt. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen, zoals het sap van een citroen of sinaasappel of een half vanillepeultje.


Etiketten om te downloaden

Zelfgemaakte jam is een leuk cadeautje. Het wordt nog leuker met deze etiketten. De labels zijn ontworpen voor etiketten van 70x42mm. Dat is een standaard etikettenmaat. Op de pdf’s vind je  een serie van die etiketten op A4-formaat. Je kunt ze meteen op standaard-etikettenvellen printen. Stel je (inkjet)printer dan wel in op randloos printen.

Je kunt de etiketten ook printen op gewoon papier, uitknippen en met fotolijm op de potten plakken. Dat gaat net zo makkelijk en is handiger als je maar een paar potten hebt geproduceerd. Op alle etiketten is voldoende ruimte voor de datum gereserveerd.

Maak je potten af met zo’n vrolijk ‘mutsje’. Je kunt hiervoor stof gebruiken, maar makkelijker en goedkoper zijn papieren servetten. Gebruik een schoteltje als mal. Teken met een potlood (aan de achterzijde van het servet) een cirkel en knip deze uit met een kartelschaar. Plooi dit om de dop, elastiekje erom en klaar!« vorige 1 - 2

Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor zondag 21 april 2024

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten