Papaver rhoeas - 2

papavers in de border


Vermeerderen

Papaver rhoeas is heel gemakkelijk ter plekke te zaaien, mits aan voorgaande voorwaarden is voldaan (een lichte plek en enigszins verstoorde grond). Zelf zaai ik altijd wat papaverzaad als ik net het eea. verplant heb, zodat er vanzelf al een ‘storingsplek’ ontstaan is.

Zaaien kan het beste in tweewekelijkse etappes van begin maart tot begin juni. Zaai steeds een snufje (niet te veel, het zaad is erg fijn) voor extra lange bloei.

Papaver rhoeas is winterhard en kan daarom – voor extra vroege bloei -ook in het najaar gezaaid worden. De bloeiperiode kan daarmee lopen van half mei tot circa half augustus.


Cultivars en mengsels

Er zijn ontzettend mooie mengsels op de markt, zoals ‘Parelmoer’ (ook bekend als ‘Mother of Pearl’, prachtige vergrijsde en pasteltinten gecombineerd met wit), ‘Bridal Silk’ (puur wit), ‘Dawn Chorus’ (als ‘Parelmoer’, maar dan dubbelbloemig) en ‘Shirly mix’ (dubbel of enkelbloemige klaprozen in mooie tinten).

Indrukwekkend is Papaver commutatum ‘Ladybird’, eigenlijk een andere soort, maar met vrijwel dezelfde bloemvorm als Papaver rhoeas. Deze bloeit bloedrood met opvallende zwarte vlekken.Verder lezen...

Dit artikel maakt deel uit van een serie artikelen over Papavers in de border. Klik op onderstaande link om verder te lezen:


« vorige 1 - 2

Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor dinsdag 18 juni 2024

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten