Groenten in de hoofdrol - 2

een boekbespreking

Elk hoofdstuk vertelt iets over de geschiedenis van de groente en over de teelt. Verschillende variëteiten worden vergeleken, elk geïllustreerd met een verleidelijke foto, gevolgd door heerlijke, zuiver plantaardige recepten, die meteen laten zien wat je met elke groente in de keuken kunt.


Vera in de hoofdrol
Ook ik kreeg een plekje in het boek


Betrouwbare informatie

Wat dit boek er voor mij uit laat springen in de zee van moestuinboeken die tegenwoordig in boekenwinkels liggen, is niet alleen de prachtige vormgeving en mooie foto’s, maar vooral de betrouwbaarheid van de informatie. Het is een boek “van eigen bodem”, niet (net zoals de exotische groenten) geïmporteerd uit een iets ander klimaat. Dat betekent dat als Peter Bauwens vermeldt dat een bepaalde groente het in ons klimaat goed zal doen, je erop kunt rekenen.

Alle informatie is gebaseerd op jarenlange ervaring met het kweken van groenten, het altijd blijven zoeken naar de beste en lekkerste rassen die het meest geschikt zijn voor het koele klimaat van onze Lage Landen. Het is niet gericht op de beroepstelers, maar op de moestuiniers zoals jij en ik, die een smakelijke en gevarieerde oogst uit de moestuin willen halen. Nu en in de toekomst!


Nieuwsgierig geworden?

Op Wroeten kun je alvast een artikel lezen uit het boek van Peter Bauwens: het hoofdstuk Mini-groenten.

Het boek is onder andere te koop bij Bol. Via onderstaande link kun je het boek bestellen:

Groenten in de hoofdrol

Groenten in de hoofdrol

Peter Bauwens

Het boek ’Groenten in de hoofdrol’ van Peter Bauwens wordt uitgegeven door Tirion Natuur.

Te bestellen bij bol voor € 24,99


« vorige 1 - 2

Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor dinsdag 23 juli 2024

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten