De moestuin in mei - 2

De moestuin van Vera GreutinkAfharden

Om de schok van de overgang van de beschermde omgeving van kas of vensterbank naar buiten te verkleinen, worden planten eerst afgehard. Zonder afharden uitplanten leidt tot een tijdelijke groeistop.

Een koude bak is ideaal als een tussenstation, waarbij het platte glas overdag steeds langer open wordt gezet om de planten aan de omstandigheden buiten te laten wennen.

Wie geen koude bak heeft, zet de planten overdag bij warm weer steeds even op een beschutte plek buiten, eerst kort en dan langer totdat ze helemaal “gewend’ zijn.Water geven

De maand april is extreem droog geweest en ook al zijn er aan het einde van de maand wat buien gevallen, was het bij lange na niet genoeg om het tekort aan te vullen. Niet spitten en mulchen maakt de grond minder gevoelig voor droogte, maar ook hier wordt na een tijdje water geven noodzakelijk.

Planten houden niet van koud water, dus laat waar mogelijk het water eerst staan om op temperatuur te komen. Regenwater is natuurlijk beter dan leidingwater en elke regenpijp is een gelegenheid om water op te vangen.


« vorige 1 - 2 - 3 volgende »

Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor zondag 19 mei 2024

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten