Tuin Smakelijk! - 2

Een nieuw boek van Vera Greutink


Eetbare bostuin

Het derde gedeelte gaat over de eetbare bostuin, het telen van eetbare gewassen in lagen volgens het natuurlijke ecosysteem van een bos. Ik schrijf over fruitbomen, struiken, klimmers, vaste groentes en eetbare bodembedekkers - bekende en minder bekende, van appels tot persimoenen en van asperges tot eeuwig moeskool en hosta’s.

Ik ga in op de verschillende functies die planten in een tuin kunnen vervullen en hoe je ze kunt combineren tot productieve, mooie en vrijwel zorgeloze tuinen. Bij de voorbeelden wordt onder andere een mediterrane geveltuin beschreven, een bessenhaag waaruit je de hele zomer kunt snoepen, een kleine familietuin en een grote eetbare bostuin. Het boek is rijk geïllustreerd met onze eigen foto’s en mijn aquareltekeningen.


Voorbeeldpagina’s

Nieuwsgierig geworden? Via deze link kun je alvast enkele voorbeeldpagina’s van het boek bekijken.


Tuin Smakelijk

Omslag Tuin SmakelijkTuin smakelijk! bevat ontelbare tuintips, technieken, concrete voorbeelden en ervaringen. Vera Greutink laat zien hoe je makkelijk en op een natuurlijke manier allerlei eetbare planten kunt telen. Haar tips zijn toepasbaar op verschillende schalen: of je nu een tuin in je potten kweekt, eenjarige groente teelt, of een mooie permanente bostuin aanlegt.

Vera weet als geen ander hoe je de theorie van permacultuur meteen kunt omzetten in de praktijk. Geen uitdaging is haar te groot of te klein en haar enthousiasme werkt aanstekelijk.
Peter Bauwens

Ongeacht de omvang van je tuin, Vera maakt duidelijk hoe je met een praktisch ontwerp, slimme handigheidjes en juiste timing kunt genieten van knisperverse groente, smakelijk fruit en fleurige bloemen, precies zoals de natuur dat ook doet.
Claudia Reina

Waar te koop?
Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel, maar natuurlijk ook online verkrijgbaar. Bestellen bij Bol.com kan via deze link.


« vorige 1 - 2

Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor zondag 19 mei 2024

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten