Walnoten - 2

voor elke tuinChiara

Dit ras is een eigen ras van de kwekerij en heeft vele aantrekkelijke eigenschappen. Het is een gezonde en goed winterharde boom die ook nog eens zelfbestuivend is. De boom begint reeds na drie à vier jaar noten te dragen en is ook in mindere jaren goed productief. De noten zijn groot, goed houdbaar en makkelijk te kraken.


Mars

Een Tsjechisch ras geïntroduceerd in 1976. Door zijn late bloei heeft dit gezonde ras zelden last van vorstschade en is daarom ook prima geschikt voor koelere gebieden. Hij draagt vroeg en regelmatig. De goed gevulde noten rijpen eind september. Dit ras is goed zelfbestuivend.


Proslavski

Een sterk groeiend ras dat een brede, open kroon vormt. De lekkere noten met een hoog oliegehalte zijn goed gesloten en daardoor weinig gevoelig voor schimmelen.


Rode Donau

Voor wie iets aparts wil: het kernvlies van dit ras is felrood. De bomen worden maximaal 8 meter hoog, maar het ras heeft een bestuiver nodig, bijvoorbeeld ‘Broadview’. De noten hebben een goede smaak en zijn prima houdbaar.


Miniwalnoten voor kleine tuinen

Voor een kleine tuin zijn de dwergrassen van de walnoot een oplossing, sommige zijn zelfs zo klein dat ze in een pot geteeld kunnen worden. Bij ‘De Smallekamp’ is ‘Mini Multiflora nr.14’ verkrijgbaar, die na 15 jaar nog maar zo’n 2,5 tot 3 meter hoog is.

Op dit moment wordt de winterhardheid van ‘Karlik 3’ getest in verschillende types potten. Dit ras is zelfs nog kleiner en bereikt nog geen 2 meter na 15 jaar.


Meer informatie

Alle hier genoemde rassen zijn verkrijgbaar bij:

Kwekerij ‘De Smallekamp’
Hardenbrinkweg 24
8071 SM Nunspeet
www.desmallekamp.nl


« vorige 1 - 2

Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor zondag 19 mei 2024

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten