Bont Zevenblad - 2

onkruid of sierplant?

Ik was ooit in een grote tuin waar het bonte zevenblad vrij spel kreeg en dat zag er wonderlijk mooi uit. Ikzelf ben toch iets behoudender. Bij mij in de tuin staan een aantal keurige polletjes met mooi, gevlekt blad die hun plek nooit verlaten. Heel eenvoudig getemd door ze in potten in te graven in de grond. Dat werkt echt uitstekend.Standplaats en verzorging

Het bonte zevenblad is, net als het gewone zevenblad nauwelijks kieskeurig als het om standplaats of grondsoort gaat. Het doet het eigenlijk overal. Wel is het zo dat deze plant het best gedijt op een wat vochtige plek in goed doorlatende, luchtige grond op een schaduwrijke plek. In felle zon kan het blad wat sneller verdrogen of slap hangen en dat ziet er minder fraai uit.

Hoewel de plant bloeit, zet hij zelden zaad en zaait zich dan ook praktisch niet uit. Zevenblad spreidt zich uit via ondergrondse worteluitlopers en kan zich in hoog tempo vermeerderen.

Om de planten in toom te houden kun je ze met plastic pot en al ingraven in de border. Gebruik hiervoor beter geen anti-worteldoek, want dat is niet sterk genoeg om de wortels langdurig tegen te houden.


« vorige 1 - 2

Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor dinsdag 23 juli 2024

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten