Een gezamenlijke tuin - 2

je tuin delen met anderen

Omdat de bewoners veel verschillende (soms bijna niet te combineren) wensen hadden is er veel gesleuteld aan het plan om iedereen tevreden te stellen. We wilden een plek voor een gezamenlijke tafel, speelplekken, een moestuin, een vuurplek, maar er wilde ook iemand met de auto tot de voordeur kunnen rijden. De planteneilanden zijn zo bedacht dat ze privacy geven aan de benedenwoningen maar genoeg ruimte overlaten voor het gezamenlijk gebruik.


Ontwerp Schooltuin (c) Tuinatelier Herman en VermeulenHet ontwerp voor de schooltuin © Tuinatelier Herman & Vermeulen


De aanleg

Muurtjes, heuveltjes en smalle paadjes zorgen voor reliëf en afwisseling in de tuin. De tegels hebben we gebruikt om muurtjes te bouwen waar je op kunt zitten, maar ook als randen van een border. Zo zijn er in de tuin verschillende plekken en paadjes te vinden tussen de eilanden met planten. Natuurlijk zijn er ook allemaal speelplekken voor de kinderen. De grote tafel, gemaakt van de oude schoolkapstokken, wordt vooral in de zomer veel gebruikt.


Eilandenborders

Toen het eindelijk tijd was voor de planten heb ik voor elk eiland een beplantingsplan gemaakt met heesters, vaste planten, bollen en eenjarigen. Op veel plekken hebben we gezaaid, de tuin was te groot en ons budget was te klein om alles in een keer vol te zetten. Maar dat is de charme, zo kunnen we nog jaren door met zaaien, uitplanten, verplaatsen en aanvullen met cadeautjes uit andere tuinen.Over de auteurs

Marilène Vermeulen vormt samen met Martine Herman Tuinatelier Herman & Vermeulen. Zij ontwerpen tuinen, begeleiden de aanleg en schrijven over tuinieren en tuinen. Op hun website staan verschillende ontwerpen. Op hun blog schrijven ze over hun eigen tuinen, zaaisels en probeersels.


De tuin is te bezoeken op zaterdag 14 en zondag 15 juni as. tijdens het evenement Verborgen Tuinen in Rotterdam.


« vorige 1 - 2

Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor dinsdag 23 juli 2024

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten