Papavers in de border - 2

voor beginners en gevorderden

Voor de tuin komen daar nog andere, niet-inheemse soorten bij. Als ik me even beperk tot de makkelijk te verkrijgen soorten dan hebben we het vooral over Papaver orientale (de vaste soort met enorme bloemen), Papaver somniferum (de eenjarige slaapbol, de ‘producent’ van opium) en Papaver nudicaule (de tweejarige of kortlevende, IJslandse papaver, die het als enige van de papavers wél lang uithoudt op de vaas). Papaver atlanticum (of Papaver rupifragum var. atlanticum) is een vierde soort die ik – ondanks dat deze niet zo makkelijk te verkrijgen is – toch graag wil noemen, omdat ‘ie mijns inziens absoluut een plek in de tuin verdient.Elke papaver een eigen behandeling

Wie denkt ze in de tuin vrolijk met elkaar te kunnen combineren, komt bedrogen uit. Vrijwel elke papaver vraagt een andere behandeling. Ze hebben toch wel het eea. gemeen: ze stellen allemaal prijs op goed doorlatende grond en het zijn allemaal echte zonaanbidders. Hoewel je zelfs dat laatste niet zo bot kunt stellen, want Papaver orientale vindt een beetje gefilterd licht best prettig. Kortom: allemaal individuutjes dus, elk met een eigen succesrecept. Meer informatie vind je op de volgende pagina’s:


Papavers kopen en kijken

Oosterse papaver is bij veel kwekers te koop, maar kwekerij Het Houten Huis pakt extra uit. Ze hebben heel veel soorten en organiseren eind mei/begin juni bovendien speciale papaverdagen.

De andere papavers kunnen het best als zaad worden aangeschaft, want de meeste papavers laten zich, door hun lange, kwetsbare penwortels, niet goed verplanten.

Mijn favoriete zaadhandel is Tabernal Zaden (snel en lage verzendkosten). Kijk ook eens op Gea’s zaaisite, waar je onder andere ook zaden van Papaver atlanticum ‘Semiplenum’ kunt vinden.


« vorige 1 - 2

Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor dinsdag 23 juli 2024

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten