Prairieplanten - 5

wat van ver komt...


Siergrassen als basis van de beplanting
De basis van een prairiebeplanting bestaat uit siergrassen. Kies soorten die passen bij de vochthoudendheid van de bodem. Op arme, droge zandgronden zijn grassen als Andropogon gerardii, Bouteloua curtipendula, Sporobolus heterolepsis, of Stipa’s goede keuzes. Op vochthoudendere bodems zijn grassen als Deschampsia cespitosa, Poa chaixii, Panicum en Carex beter op hun plek. Molinia, Calamagrostis en Miscanthus-soorten kunnen op beide bodems. Een goede site om siergrassen uit te zoeken is de website van Lianne’s siergrassen. Bij haar kwekerij is ook een inspirerende prairietuin te bewonderen.

Watergeven
Geef alleen het jaar van aanplant water, maar daarna niet meer. Prairieplanten zijn in staat heel diep te wortelen.

Voorjaarsbloei
In een ‘pure’ prairiebeplanting vindt de bloeiperiode plaats vanaf de zomer tot najaar. Voorjaarsbloei ontbreekt. Meng daarom ook wat voorjaarsbloeiende bollen door de beplanting. Goede keuzes zijn bijvoorbeeld allium, vogelmelk of camassia.


Leesvoer

Hieronder nog een tweetal fijne boeken met meer informatie over prairietuinen.

Prairietuinen

Prairietuinen

Laurence Machiels

De Vlaamse groenauteur Laurence Machiels schreef een compleet boekwerk over de aanleg van een prairietuin in onze streken.

Ze gaat niet alleen in op het gebruik van typische prairieplanten, maar laat ook zien hoe je inheemse planten kunt integreren.

Te bestellen bij bol voor € 45,00

Prairie-Style Gardens

Prairie-Style Gardens

Lynn M. Steiner

Dit Engelstalige boek is een lekker dikke pil boordevol informatie. Een interessant en volledig boekwerk voor de prairieplanten-liefhebber.

Houd wel in je achterhoofd dat dit boek geschreven is voor de Amerikaanse markt. Planten kunnen zich in ons land anders gedragen.

Te bestellen bij bol voor € 24,99


« vorige 1 - 2 - 3 - 4 - 5

Leestip
Actuele radarbeelden van buienradar.nl
Weersverwachting voor zondag 19 mei 2024

Actuele radarbeelden.

Bron: buienradar.nl

Nieuwsbrief wroeten